کراس استافینگ (Cross Stuffing) به طور کلی به عنوان بارگیری محموله در کانتینرهای خالی و مهر و موم کردن آنها که گاهی اوقات در حضور گمرک تعریف می شود و کانتینرها پس از آن برای حمل کنندگان حمل می شوند.
فعالیتهای مختلف درگیر در این فرآیند عبارتند از مدیریت موجودی، بستهبندی، برچسبگذاری، اتصال متقابل و غیره در خدمات کراس استافینگ، با هزینه مقرون به صرفه و مدیریت کارآمد توسط شرکت های بزرگ حمل و نقل بین المللی می باشد.
کراس استافینگ چیست؟
کراس استافینگ به عنوان یکی از پرکاربردترین روش های حمل و نقل دریایی شناخته می شود. این روش زمانی استفاده می شود که هیچ خط حمل و نقل مستقیمی از مبدا به مقصد وجود نداشته باشد یا فروشنده کالا اصرار داشته باشد که کالای خریداری شده را در کشوری غیر از کشور مبدا تحویل دهد، در این حالت، محموله با دو بار حمل و نقل مختلف ارسال می شود.
خطوط از مبدا به کشور ثالث و از آنجا به مقصد. در واقع نیاز به تغییر خط کشتیرانی در کشور ثالث است که در آن باید محموله از کانتینر خط اول تخلیه و در کانتینر خط دوم کشتیرانی بارگیری شود که به آن عملیات متقاطع می گویند.
مهمترین نکته استفاده از این روش، تعویض کانتینر بار علاوه بر تغییر خط حمل و نقل است. به دلیل داشتن کد و شماره کانتینرها متعلق به یک باربری بوده و قابل استفاده در تمامی خطوط نمی باشد. به همین دلیل، در عملیات متقاطع، محموله از کانتینر در بندر مشخص شده تخلیه و بلافاصله در کانتینر دوم بارگیری می شود. استفاده از ماشین آلات مخصوص تخلیه و بارگیری در عملیات متقاطع و امنیت بار بسیار حائز اهمیت است، زیرا می تواند صدمات جبران ناپذیری به بار وارد کند. به همین دلیل، اطمینان از اپراتورهای توانمند و با تجربه متقابل می تواند سلامت حمل و نقل محموله را تضمین کند.
شرکت حمل و نقل بین المللی شنل یک شرکت بزرگ و مورد اطمینان در ایران می باشد و در انجام پروژه های متقابل متعدد برای شرکت های معروف در صنایع مختلف دارای تجربه کافی می باشد. شرکت حمل و نقل بین المللی شنل از ایمن ترین راه ممکن از طریق پیشرفته ترین تجهیزات و همچنین مدیریت هزینه عملیات برای حمل و نقل بین المللی استفاده میکند تا کالا مورد نظر بدون هیچ مشکلی به مقصد برسد.
هزینه کراس استافینگ چقدر است؟
عوامل مختلفی هستند که میتوانند بر هزینه کراس استاف اثر گذار بگذارند. هزینه های کراس استافینگ با توجه به سایر روش های حمل و نقل بین المللی بیشتر می باشد زیرا علاوه بر هزینه حمل و نقل بین المللی، هزینه کراس استاف که تخلیه کانتینر های اول و بارگیری در کانتینر های دوم می باشد و هزینه واردات و صادرات باید پرداخت شود. معمولا هزینه های کراس استافینگ بستگی به نوع بسته بندی خاص کالا، ماهیت کالا، نیاز به تجهیزات خاص و … دارد. به طور متوسط، هزینه کراس استافینگ برای هر کانتینر حدود ۲۰ فوت مبلغی در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار می باشد.
چه کالاهایی نیاز به کراس استافینگ دارند؟
برخی از کالاهایی که به علت تحریم نمی توانند بطور مستقیم وارد ایران شوند و زمانی که از طریق کشتی ها نمی توانند وارد کشور شوند، در این شرایط با روش کراس استافینگ میتوانند کالاها های مورد نیاز وارد کشور ایران شوند.
چرا برای زمان حمل و نقل بین المللی از کراس استافینگ استفاده می شود؟
کراس استافینگ صرفا برای تخلیه بار مورد توجه قرار نمی گیرد بلکه برای بارگیری و صادرات کالا نیز مورد توجه است بدین صورت که چندین کشتی کوچک در بندر، کالاها و کانتینرها را دریافت کرده و در فاصله از بندر و با استفاده از وسایل سنگینی همانند جرثقیل آن ها را وارد کشتی بزرگ تر می کنند. کشورهایی نیز که به دلیل مشکلات سیاسی و اقتصادی دارند و در تحریم می باشند روش کراس استافینگ میتواند برای صادرات و واردات مناسب باشد.
معایب کراس استافینگ
روش کراس استافینگ مانند سایر روش ها حمل و نقل بین المللی معایبی هم دارد. یکی از معایب روش کراس استافینگ هزینه زیاد آن می باشد.کراس استافینگ در حمل و نقل بین المللی دریایی برای جهت انتقال بار بین کشتی ها یک سری شرایط خاص نیاز دارد به عنوان مثال در روش کراس استافینگ بین دو کشتی نیاز است یکی از کشتی ها مجهز به جرثقیل باشد تا محموله مورد نظر بین کشتی انتقال پیدا کند. یکی از مهم ترین معایب کراس استافینگ شرایط آب و هوا و جا به جایی بار می باشد، اگر شرایط آب و هوا نامساعد باشد و جا به جایی بار با دقت انجام نشود ممکن است کالاها آسیب ببیند و خسارت وارد کنند.